Mina sidor

2012-08-27

PREMIÄR

Jaha, idag är då tanken att jag ska ta mig till gympahallen för första gången på typ två år... medelgympa står på schemat. Jag försöker peppa mig själv, men kommer hela tiden på olika anledningar att inte gå dit, att vänta till i morgon eller till och med nästa vecka... Kläderna, var är de... kanske är det en bra orsak att inte gå dit, om jag nu inte hittar mina brallor... nähä, de låg förstås precis där de skulle.

Jag får nog masa mig dit i alla fall... och göra mitt bästa... Kanske jag kan smita lite tidigare om det blir för jobbigt...

..fast känner jag mig själv rätt så blir det fullt ös när jag väl är där. Min hjärna har ju inte riktigt fattat att jag inte har de där tränade musklerna jag hade då.. och så är jag inte måttlig... och så kan jag inte komma ur sängen i morgon.... hmmm...

Nä, jag ska gå dit och vara måttlig, och sedan kommer jag hem full av energi och har stretchat ordentligt så träningsvärken också är måttlig! Tjohoo! Nu hoppar jag i brallorna och ger mig av.

Ha en go kväll!

2012-08-24

PANNKAKSPRINSESSA

Min minsting hade lagat pannkakor till mig när jag kom hem från jobbet...:-)

Och jag måste berätta vad hon gör nu... hon sjunger och städar kylskåpet!!! Jag tror knappt det är sant...

Och när jag kom hem efter att ha handlat så utbrast hon "-Nämen mamma vad roligt! Det var länge sedan du storhandlade så bra!" (Och det var bara den där vanliga fredagshandlingen... fördelad i fler påsar för att skona ryggen när jag skulle släpa hem allt... )

Smyger så tyst och omärkbart jag kan ut ur köket igen... Passar på med en egen liten datorstund och en liten smutt på gott vin innan vi slänger oss i en hög i fredagsmyssoffan... eller kanske jag utmanar de båda små på en danstävling med wii :)

Kärlek!
Ha en go fredagskväll!

2012-08-22

ENERGIFATTIG

Energin har gått upp i rök. Vad gör man då?

Jag har en väninna som tyckte jag skulle börja jogga så det har jag prövat två gånger och är mäkta stolt över min prestation, inte skrytbart långt, men jag tog mig ut och hade båda fötterna i luften samtidigt, så någon form av jogg måste det ha varit.

Och faktiskt så gav det lite energi. Vips stod jag där i köket och bakade....


Orsaken till mitt ointresse att röra mig beror på en rygg som inte gillar att jag rör mig. Trots att den borde förstå bättre... typ att det gör gott att jag motionerar. Speciellt om jag rör ickemagmusklerna så att de kan hjälpa till att hålla uppe den onda ryggen.. Men det är svårt att motivera att röra sig när varenda cell i mig skriker STOPP SLUTA! så fort jag försöker mig på någon rörelse..

Jag har inte diskbråck... men någon annan form av fel på några diskar... Jag prövade att googla lite och hittade bl a det här:



"Spontan reduktion anses vara orsaken till det spontana tillfrisknandet vid lumbago och akut ryggvärk, men spelar ingen viktig roll vid en disko-radukulär konflikt. Då protrusionen ligger lateralt om det posteriora longitudinala ligamentet existerar inte längre någon stor centripetalkraft och denna har därför ingen möjlighet att skifta tillbaka anteriort. Med liknande resonemang kan man förklara varför manipulativ terapi vid disko-radikulära lesioner inte alls har lika god effekt som vid lumbago eller ryggvärk."


Förklaringen, som jag absolut inte förstod, fick mig att skratta så jag tror jag tränade magmusklerna lite :)

Nä, jag tror på lite allsidig motion, jag har ju varit en träningsgalning en gång i tiden och enligt min sjukgymnast så kan mitt ryggonda i alla fall inte bli sämre av min träning.

Så strunt samma i det onda, jag tänker köra på! Och jag hoppas innerligt på mer energi!

2012-08-19

Fotoutmaningen "Huvudsaken"

Jag är med i en fototumaning, Fotoutmaning vänner emellan. Den här veckan är temat "Huvudsaken".

För mig finns två huvudsaker. Mina barn!

Här har jag lyckats fånga dem på bild när de inte har en aning om att jag fotar dem. Underbart härligt för mitt mammahjärta att se  :)



2012-08-15

VILKET VÄDER

Vilken vacker dag det har varit på västkusten idag. En riktigt glädjesmittande dag. I morse var det helt vindstilla och solen kämpade på för att stråla bort dimma och fukt som yrde omkring i luften som ett fint, fint dimregn... Om det inte varit för dimman hade jag nog inte sett det fantastiska jobb som en spindel gjort mellan en lyktstolpe och min bil...


På ängen har de just packat ihop höbalar och det glittrade i gräset och ljuset var fantastiskt i soldiset och ängen var så vacker... att jag inte sett det förut...

Tog vägen förbi båthamnen innan jag åkte till jobbet och dimman kan verkligen vara underlig ibland.. typ väldigt lokal...


Och i det spegelblanka havet var vattnet så klart att man kunde se minsta lilla detalj under båten. En hel värld som man aldrig lägger märke till..

Tog med mig kvällsmaten på en cykeltur och fick en go stund i kvällssolen... inget bad dock för jag är en riktig badkruka, men jag hörde ryktas att det fortfarande är typ 20 grader i vattnet...

2012-08-14

VIRKAR VIDARE...

Idag var sista dagen mina hörpluppar till telefonen, trasslade ihop sig... nu är sladden invirkad i ett våldsamt klatschigt, rödrandigt garn :-)
Och nu kastar jag mig över ett par fultråkiga garderobsknoppar som behöver virkas in....
...sedan har jag nog virkat färdigt på ett tag. Jag inser att jag inte riktigt har tålamodet för detta. Men det var roligt att testa.

2012-08-13

INSPIRERAD

Ja, jag blir ju så väldigt inspirerad av alla fina bloggar som finns. Kreativiteten flödar och jag vill göra ALLT! Man kan nog kalla mig för en virkanalfabet, men jag tänkte ändå testa på virkning.

Oj vad jag har klurat över sm, fm, lm, st och den värsta tst. Men som tur är kan man ju googla på dem och få bra hjälp. Jag var hyfsat okontaktbar när jag superfokuserad försökte mig på konsten att tillverka en klädnypefjäril... precis som på bilden hos bloggen Mestvirkat... Jag har nu lyckats knåpa ihop några stycken små fjärilar men ännu inte monterat dem... det är lite av mitt problem, jag gillar att starta projekt men har svårt att slutföra dem..


Och sedan fick jag ett ryck när jag såg helt fantastiska lakan där de hade virkat till en jättesöt kant, det såg enkelt ut... DET borde jag greja! Så jag satte mig alldeles nyss ute i kvällssolen och virkade till en del av kanten på en linneservett... med lite övning så kan nog detta bli jättefint. Och det VAR verkligen enkelt! Nu ska det bara slutföras.... innan jag kan göra det på "riktigt".
Så här fint såg det ut på bilden jag hittade här...



Jag tror att jag behöver våga testa lite mer, det är ju egentligen inte så krångligt bara man tar det lugnt och prövar... Sedan har jag en galen dröm om att våga måla ett kul mönster jag sett på en annan blogg, på mina tråkiga vita hallgarderober... klotter på frihand :)

Det är ju egentligen bara att rolla över med vit färg om det inte blir bra.... det kanske får bli nästa helgs projekt...

En alldeles fantastiskt vacker god kväll.

SOMMARFEST

I helgen har jag varit på sommarfest i  Skåne hos min syster. Det var en baluns utan dess like. Och vilken FANTASTISK tur med vädret, med tanke på att vi var utomhus. Visserligen i ett tält, men ändå...

Sedan var det dans till långt in på natten. För underhållningen stod en maskin... DJ in a box. Den kan varmt rekommenderas, men grannar bör varnas om ljudnivån, och lösa föremål i hemmet kommer studsa omkring... i alla fall när man kör på högsta volym...



Jag får alltid en så lustig känsla när jag åker nerför Hallandsåsen...  jag tänker alltid att det hade varit häftigt att ta pulkan nerför :) Vilken fart det hade blivit!!! Jag får nöja mig med att släppa bromsen...

Sedan kan jag inte låta bli att lägga in en bild på en av mina favoritblommor som finns hos min syster och som jag kommer gå och köpa i morgon... Solhatten.




2012-08-10

TÄLTUTFLYKT

Minstingen och jag passade på att mysa till det ordentligt när storasyster sov över hos kompis.... Vi satte upp tältet på gräsmattan och pimpade det med kulörta lyktor, släpade ut så mycket madrasser och kuddar vi kunde och samtidigt få plats själva... och så monterade vi upp en dator på en stol och låg därute och tittade på film och åt popcorn.... :D

Jättemysigt!!!!




2012-08-09

VARDAGSMATTE

En gula eller två....

Det kluriga var när jag bakade och skulle ha i fyra äggulor.... i två av äggen var det tvillinggulor så jag fick sex gulor.... hmmmmm....  


Googlade lite på varför det kan bli så här och hittade detta på Svenska Äggs hemsida:

"Varför innehåller vissa ägg flera gulor?
När den unga hönan börjar lägga ägg händer det ofta att hon råkar släppa två äggulor samtidigt, vilket ger ett ägg med dubbla gulor."

Så nu har vi rett ut det...

Vi har nu bakat och ätit upp alla våra ägg, men i dag hittade jag ett nytt trevligt litet äggställe.... så många gånger vi har åkt förbi de här skyltarna på väg upp till svampskogen och alltid tänkt att jädrars vi skulle haft kontanter med oss.... (vilket man väldigt sällan har när man är ute på skogsutflykt...) Men så idag gjorde vi oss ett ärende bara till den lilla gårdsbutiken. Och det var det värt. Så himla mysigt. Och det känns verkligen både hälsosamt och som en välgärning att handla så här lokalt. Nästa gång vi tar en tur dit, så får det dessutom bli till fots, så får vi oss ett motionspass också :)

Jo förresten... det var glass vi bakade ihop :) O jösses vad gott det var med hemmagjord glass. Kan varmt rekommenderas! Speciellt med två äggulor extra!

Ha en god dag!
Cecilia

2012-08-08

LILLA GUL

Nu har jag klurat färdigt... nu säljer jag min lilla segelbåt. Tänk att en skruttig liten båt kan betyda så mycket!
Ett stort värde låg i att inköpet gjordes just i samband med min skilsmässa, där det handlade väldigt mycket om att klara sig själv och att stå för mina egna beslut, att våga! Och naturligtvis var tanken med båtinköpet att jag skulle få möjlighet att göra något jag drömt om länge, dvs segla!

Tiden, lusten och ekonomin räcker inte just nu men jag tänker att loppet inte är kört för mina seglingsdrömmar, de går ju att återuppta.... båten har fyllt sitt syfte och jag har fått många roliga stunder, speciellt när jag tänker på alla galna fel jag gjort :)



Ha en go dag!

2012-08-05

ALL ALONE - FOTOUTMANINGEN

Det här temat var klurigt och ändå inte.  Plötsligt ser man saker som är 'all alone' överallt...

Jag har varit på utflykt till Stångehuvud i Lysekil ent väldligt enslig men vacker plats. Det var nog väldigt ensamt att jobba som fyrvaktare i Fyrhuset under slutet av 1800-talet.

Det är en härlig utflykt att klättra runt på alla släta granitklippor, eller titta ut mot horisonten.


Igår varnade de för åska och massor med regn. Men jag hade ju lovat barnen att vi skulle åka och bada... och de var envisa och ännu regnade det inte.... Så vi packade kvällsfika och gav oss av till vår favoritbadplats.

Såklart.... regnet öste och åskan dånade, men den minsta badade i alla fall och var lycklig. Hon hade ju hela badplatsen för sig själv :)

2012-08-04

LÖRDAGSMORGON

Min tolkning är att dessa båda härliga ungar är varma om fötterna :-)
För övrigt vill jag bara meddela att man ska inte ramla ner i den vita tygsoffan med en kopp kaffe....

2012-08-02

GOMORRON

Oj vad jag sov gott i morse... Alla tre larmen gick igång och jag sooooov någon slags supersömn.
Det är lite svårt det här med att bryta semestertiderna och gå över till jobbtider igen.

Jag kan för övrigt meddela att vi frossar i böcker just nu hemma hos oss...


Den minsta läser allt hon hittar om hästar, just nu råkar det vara sträckläsning av alla Sigge-böckerna. Den stora läser mangaböcker som jag verkligen inte förstår hur hon kan gilla men det är verkligen det bästa hon vet.... (dessutom läser man dem baklänges... ) Samtidigt läser hon Engelsfors-triologin Eld, Cirkeln och ??? OCH Hungerspelen... snacka om simultanförmåga!!

Men de där triologierna är bra! Jag måste ha ett ungdomligt sinne... he he he...

Och själv frossar jag i böcker om entreprenörer som Steve Jobs (han som förknippas med Apple's storhet), och en ny bok Digitalt entreprenörsskap, som jag gissar är som klippt och skuren för alla som bloggar och så kryddar jag med boken Drunka inte i dina känslor och får inspiration av Vackert med Vintage :)

Hmmm vilken kombination...

2012-08-01

PASTATOKIG


Från och med nu ska jag alltid göra hemmagjord pasta. Efter att ha ätit en så god pasta i Italien, så att man inte kan låta bli att spontansäga mmmmmmmmmmmmmmmm... så har jag nu införskaffat en styck pastamaskin. Det ska verkligen bli spännande att få testa ordentligt.

Jag har hittills testat vanliga spaghettisar och tagliatelle och de blev supergoda! Nu ska jag bara leta upp ett riktigt bra recept på saker att baka in i pastan....


Ha en go dag!
Cecilia