Mina sidor

2012-08-22

ENERGIFATTIG

Energin har gått upp i rök. Vad gör man då?

Jag har en väninna som tyckte jag skulle börja jogga så det har jag prövat två gånger och är mäkta stolt över min prestation, inte skrytbart långt, men jag tog mig ut och hade båda fötterna i luften samtidigt, så någon form av jogg måste det ha varit.

Och faktiskt så gav det lite energi. Vips stod jag där i köket och bakade....


Orsaken till mitt ointresse att röra mig beror på en rygg som inte gillar att jag rör mig. Trots att den borde förstå bättre... typ att det gör gott att jag motionerar. Speciellt om jag rör ickemagmusklerna så att de kan hjälpa till att hålla uppe den onda ryggen.. Men det är svårt att motivera att röra sig när varenda cell i mig skriker STOPP SLUTA! så fort jag försöker mig på någon rörelse..

Jag har inte diskbråck... men någon annan form av fel på några diskar... Jag prövade att googla lite och hittade bl a det här:"Spontan reduktion anses vara orsaken till det spontana tillfrisknandet vid lumbago och akut ryggvärk, men spelar ingen viktig roll vid en disko-radukulär konflikt. Då protrusionen ligger lateralt om det posteriora longitudinala ligamentet existerar inte längre någon stor centripetalkraft och denna har därför ingen möjlighet att skifta tillbaka anteriort. Med liknande resonemang kan man förklara varför manipulativ terapi vid disko-radikulära lesioner inte alls har lika god effekt som vid lumbago eller ryggvärk."


Förklaringen, som jag absolut inte förstod, fick mig att skratta så jag tror jag tränade magmusklerna lite :)

Nä, jag tror på lite allsidig motion, jag har ju varit en träningsgalning en gång i tiden och enligt min sjukgymnast så kan mitt ryggonda i alla fall inte bli sämre av min träning.

Så strunt samma i det onda, jag tänker köra på! Och jag hoppas innerligt på mer energi!

2 kommentarer:

  1. Å, det är så jobbigt de där dagarna när man inte har kraften. Jag brukar vänta på att det ska gå över, för det brukar ju bli bättre efter någon dag eller två när man har "laddat om". Men det är ju ljuvligt att komma ut och röra på sig, så jag hoppas du får till det trots ryggen och allt. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. *skratt* Jag tror att förklaringen fick mig att stuka tungan iallafall. Vila ordineras härmed! :)

    Duktiga du som ger dig ut i joggingspåret. Jag borde verkligen se till att inspireras! :)
    Kramar

    SvaraRadera