Mina sidor

2012-08-09

VARDAGSMATTE

En gula eller två....

Det kluriga var när jag bakade och skulle ha i fyra äggulor.... i två av äggen var det tvillinggulor så jag fick sex gulor.... hmmmmm....  


Googlade lite på varför det kan bli så här och hittade detta på Svenska Äggs hemsida:

"Varför innehåller vissa ägg flera gulor?
När den unga hönan börjar lägga ägg händer det ofta att hon råkar släppa två äggulor samtidigt, vilket ger ett ägg med dubbla gulor."

Så nu har vi rett ut det...

Vi har nu bakat och ätit upp alla våra ägg, men i dag hittade jag ett nytt trevligt litet äggställe.... så många gånger vi har åkt förbi de här skyltarna på väg upp till svampskogen och alltid tänkt att jädrars vi skulle haft kontanter med oss.... (vilket man väldigt sällan har när man är ute på skogsutflykt...) Men så idag gjorde vi oss ett ärende bara till den lilla gårdsbutiken. Och det var det värt. Så himla mysigt. Och det känns verkligen både hälsosamt och som en välgärning att handla så här lokalt. Nästa gång vi tar en tur dit, så får det dessutom bli till fots, så får vi oss ett motionspass också :)

Jo förresten... det var glass vi bakade ihop :) O jösses vad gott det var med hemmagjord glass. Kan varmt rekommenderas! Speciellt med två äggulor extra!

Ha en god dag!
Cecilia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar